Aangezien de praktijk in het gezondheidscentrum HMC zit gelden vanaf vandaag een extra maatregel.

Namelijk het dragen van een mond-neusmasker bij het betreden van het centrum. Dus ook een bezoek aan mijn praktijk zult u vanaf nu een mondmasker moeten gaan dragen. Wij als alle zorg medewerkers willen u graag kunnen blijven ontvangen in het HMC. Daarom hebben we dus besloten dat ALLE bezoekers aan het HMC een mond-neusmasker gaan dragen alvorens naar binnen te gaan.

Wat we als extra nog vragen aan u als bezoeker is het volgende:

  • draagt u alstublieft een schoon/nieuw mond-neusmasker! Gebruik deze echt maar eenmalig en niet meerdere keren achter elkaar. Dit is voor uw gezondheid zeker aan te bevelen.
  • draag hem ook goed. Met de neusbeugel die in de kapjes zit over uw neus en deze aangeklemd waardoor deze prima blijft zitten. Bent u brildrager draai dan het elastiekje een slag om en draai hem dan achter het oor. Hierdoor ontstaat er een kleine opening opzij waardoor het “condens” wat weg kan en uiteindelijk het glas redelijk weer helder gaat worden. Helaas heb ik met dit probleem ook te maken. De kapjes die wij gebruiken zijn medisch goed gekeurd en houden nog meer tegen, met als gevolg nog slechter kunnen ademen.
  • draag het mondkapje ook niet langer dan 2 uur achter elkaar.
  • verlaat u het gebouw doe dan het mondkapje pas af en gooi deze dan ook weg in de afvalemmer of thuis in de container. Hebt u een uitwasbare, doe hem dan in een zakje en gooi hem thuis direct in de was.

Tevens vragen wij u nogmaals om de handen te desinfecteren alvorens de praktijk te betreden. De zuil staat naast de deur bij de praktijk. Hebt u problemen met uw handen en zijn deze pijnlijk of ruw, vraag dan naar de huidvriendelijke wasgel en een fijne handcreme waardoor uw handen weer kunnen herstellen. In de praktijk heb ik een handcreme staan waar u gebruik van kan maken.

Kortom: mooier kunnen we het niet maken. Maar samen kunnen we proberen de praktijk open te laten blijven waardoor voetzorg kan blijven bestaan. Wij proberen ons ook aan de regels te houden en corona buiten de deur te houden.