Wratten behandeling met CryoPen

Vrijwel iedereen weet wat wratten zijn. Deze ruw aanvoelende knobbeltjes komen vooral voor op de handen en onder de voetzool, maar ook elders op het lichaam bij zowel kinderen als volwassenen.

De nieuwste technologie om wratten effectief te behandelen is met de CryoPen. Met de komst van deze pen kunnen wratten nu snel en succesvol worden verwijderd tot op de millimeter nauwkeurig.

De wrattenbehandeling is ook zeer geschikt voor kinderen. Zij zijn vaak angstig en durven niet naar de huisarts. De pedicure is dan laagdrempelig en bij Voetzorg Eibergen wordt extra aandacht besteed om het zo leuk mogelijk te maken.

Alle voordelen van een behandeling met de CryoPen op een rij:

  • Vrijwel pijnloze behandeling (met name bij kinderen een groot voordeel!)
  •  Vaak slechts 1 behandeling nodig voor direct resultaat.
  •  Directe behandeling is mogelijk
  •  De huid hoeft niet met een pleister afgeplakt te worden.
  •  Er is zelden sprake van littekenvorming.
  •  Korte behandelmethode van slechts 20 tot 30 seconden
cryopen (1)

Wat is cryotherapie

Cryotherapie met de CryoPen is een algemeen erkende methode voor het behandelen van wratten. Door bevriezing vindt weefselbeschadiging plaats, het bevroren huiddeel sterft af en wordt vervangen door nieuwe gezonde huid.

Er is geen nazorg nodig want er ontstaan geen blaren of wonden.
Meestal volstaan 2 tot 3 behandelingen om een succesvol resultaat te bereiken.

Professionele wratbehandeling

Om succesvol wratten te behandelen moet er in de meeste gevallen eerst eelt worden verwijderd. Bij Voetzorg Eibergen zal eerst al het overtollige eelt verwijderd worden en vervolgens zal de wrat behandeld worden met de cryopen.

Wilt u meer weten over snel en effectief wratten verwijderen met de CryoPen of wilt u een afspraak maken dan bent u van harte welkom.

Algemene informatie over de CryoPen

Cryotherapie is bevriezing van ongewenst weefsel met vloeibare stikstof. Door de bevriezing vindt weefselbeschadiging plaats. Het ongewenste weefsel sterft vervolgens af en wordt vervangen door gezond weefsel. Met de CryoPen kan het ongewenste weefsel tot op de millimeter nauwkeurig en gecontroleerd behandeld worden. Tijdens de behandeling ondervindt u weinig of geen ongemak. De behandeling duurt niet langer dan enkele seconden.

Wie komt er in aanmerking voor behandeling

De CryoPen is geschikt voor behandeling van ongewenst weefsel, zoals wratten. Of uw huid geschikt is voor behandeling met de CryoPen is per persoon verschillend en wordt uitgebreid bekeken en besproken tijdens het eerste bezoek.

Wie komt er niet in aanmerking voor een behandeling

U komt niet in aanmerking voor een behandeling met de CryoPen indien er sprake is van zwangerschap, een auto-immuunziekte of suikerziekte, ontstekingen in het te behandelen gebied of huidkanker. Tevens komt u niet in aanmerking voor behandeling met de CryoPen indien u niet tegen koude kan of overmatig bent blootgesteld aan de zon.

De CryoPen behandeling

Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd, gedesinfecteerd en ontvet worden en eventueel van eelt ontdaan worden. Daarna wordt het behandelgebied doorgaans 2 keer bevroren met de CryoPen om alle cellen goed te kunnen behandelen. Sommige cellen worden na de 1ste keer namelijk beschermd door een groeiende ijsmassa. De behandeling duurt niet langer dan enkele seconden. Na een paar seconden kunt u een stekend gevoel ervaren. Tijdens de behandeling dient u goed aan te geven wanneer u pijn voelt. Dit is tevens van belang voor de behandelaar om de dieptewerking te bepalen.

Na de behandeling

Na de behandeling met de CryoPen wordt het behandelgebied direct rood. In de dagen na de behandeling wordt het behandelgebied donkerrood tot zwart. Er kan een korst ontstaan en onderhuids wordt er nieuwe huid aangemaakt. Belangrijk is niet aan de korstjes te krabben om littekenvorming en pigmentvlekken te voorkomen. Na circa 1 tot 2 weken valt de korst er vanzelf af. Na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon. Bescherm daarom tot 6 weken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.

Behandeltrajecten:

Niet iedere wrat is in na 1 behandeling volledig verdwenen. Handwratten kunnen we ook behandelen en deze zijn vrijwel na 1 tot 2 behandelingen volledig verdwenen. Uiteraard is er verschil van wratten. Sommige wratten zitten zo diep dat deze een wat langere adem vergen. Met name onder de voetzool hebben we de ervaring dat we hier een langer behandeltraject moeten inzetten. 9 tot 10 behandelingen zijn geen uitzondering. Maar dan praten we over 5 tot 6 diepe voetwratten die er al langer zitten dan een jaar. Tevens is het dan ook raadzaam om in samenspraak van een podotherapeut de bespreking te gaan maken over eventuele drukontlastende zolen. Hierdoor zal de druk op de wrat minder worden waardoor eeltvorming minder gaat worden en de wrat beter genezen kan. De meest voorkomende voetwrat is een doornwrat. Deze wrat is slecht te onderscheiden van een likdoorn. In sommige gevallen hebben we te maken met een combinatie van een wrat en likdoorn. Door de druk van de wrat kan er een likdoorn ontstaan onder de wrat. Raadzaam is om hiermee in contact te komen met de huisarts zodat er samen een behandeltraject kan worden in gezet.

Kosten per wrat behandeling €25,-

Na bijna een week
Na ruim een week