Een blauwe nagel ontstaat door een bloeding onder het nagelbed. Dit kan gebeurd zijn door beknelling, klap/stoot, of door te kleine schoenen. Vooral voetballers hebben veel last van blauwe nagels. Het bloed zit dus tussen nagelbed en nagel, wat veel pijn kan doen. Op den duur laat de nagel zelfs los.

Wat kunt u eraan doen?
Bezoek eventueel zo snel mogelijk een pedicure na het onstaan van de bloeding. Liefst binnen 15 minuten. De pedicure boort op de plaats van de blauwe plek een gaatje in de nagelplaat zodat het bloed eruit kan lopen. Het vermindert de druk en de pijn en de nagelplaat blijft behouden.

Als het niet mogelijk is om meteen deze behandeling toe te passen, is het noodzakelijk de nagel zo goed mogelijk in de gaten houden en te letten op infecties. Als de nagel los laat wees dan voorzichtig met kousen aan- en uittrekken. Wanneer door het aan- of uittrekken van kousen aan de nagel wordt getrokken geeft dit een grotere kans op infectie en nagelbeschadiging.
Als de nagel begint los te laten, bezoek dan zo snel mogelijk een pedicure die uw nagel op de juiste manier verzorgd. Plak er tot die tijd een pleister over zodat de nagel op de plek blijft zitten.